Gyöngyösi pince

 

Laboratórium

Gyöngyösi laboratóriumunk, az 1970-es években a Gyöngyös-Domoszlói Állami Gazdaság működése alatt épült, 1995 óta a DANUBIANA Kft. részlegeként működünk.

Munkánkkal a gyöngyösi szőlőfeldolgozó és bortermelő üzem és pince tevékenységét valamint a bérpalackozástsegítjük. Kismértékben termelők borvizsgálati igényeit is kielégítjük.

A vizsgálatok a szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés, új- és óborkezeléstől a késztermék

ellenőrzéséig terjednek. A laboratórium tevékenysége és a minőség-ellenőrzés  az IFS, BRC és DLG auditok szabályai szerint működik.

Vizsgálataink nem akkreditáltak, irányadók az EU-s és magyar törvények és szabványok.

Műszereink, eszközeink:

  • Anton PAAR DMA 4100 sűrűségmérő
  • X sample mintaváltó
  • Gibertini DEE lepárló
  • Büchi K-350 lepárló
  • GBC 911 UV-VIS spektrofotométer
  • Sartorius analitikai mérleg
  • ABBE refraktométer
  • Sartorius mikrobiológiai membránszűrő

 

Borászati vizsgálataink:

  • Alkoholtartalom %vol /lepárlás/
  • Redukáló cukortartalom g/l /rebelein/
  • Összes titrálható savtartalom g/l
  • pH
  • Kénessavtartalom, szabad mg/l /jodometria/
  • Kénessavtartalom összes mg/l /jodometria/
  • Redukton /jodometria/
  • Relatív sűrűség /Anton Paar/
  • Extrakt tartalom g/l /Anton Paar/
  • Illósavtartalom g/l /lepárlás-Büchi/
  • Összes vas mg/l /fotmetria/
  • Palackstabilitás
  • Élőcsíraszám, élesztő-meghatározás /membránszűrés-inkubálás/
  • Üledékvizsgálat
  • Derítés bentonittal
  • Derítés kovasav-zselatinnal
  • Mustfokolás
  • Rézszulfát próba
  • Almasav, borkősav, tejsav meghatározás /enzimatikus/