Laboratórium

Bonyhád

Laboratóriumunk elsősorban az üzemi igényeket elégíti ki rutinszerű, szabványok szerint elvégzett analitikai vizsgálatokkal. A környező kisebb-nagyobb termelők mintáinak vizsgálata is már régóta él a köztudatban, segítve őket, hogy boraik minél magasabb minőséget érjenek el.

A vizsgálatok a próbaszüreti mérésektől a palackozásra kész termék stabilitási vizsgálatáig terjednek. A mérések egy részét a megbízható, hagyományos titrálással végezzük, de korszerű fotométer is segíti munkánkat. Az alkohol és extrakt tartalom meghatározásához fajsúlymérő készüléket használunk. Vállaljuk a borok derítési próbáinak illetve a palackozást megelőző stabilitási vizsgálatok elvégzését .

Igényelhető méréseink:    (az árak az ÁFA-t tartalmazzák, mintánként értendőek)

 

Redukáló cukor tartalom meghatározásaReblein módszerrel 800 Ft
Glükóz + Fruktóz tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
Titrálható sav tartalom meghatározása 300 Ft
Szabad kén tartalom meghatározása jodometriásan 300 Ft
Összes kén tartalom meghatározása jodometriásan 400 Ft
Alkohol tartalom meghatározása 800 Ft
Összes extrakt tartalom meghatározása 400 Ft
Illósav tartalom meghatározása lepárlással 800 Ft
Ecetsav tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
L-Almasav tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
L-Tejsav tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
Összes vas tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
Kálcium tartalom meghatározása fotométerrel 800 Ft
pH tartalom meghatározása 200 Ft
Derítési próba 800 Ft
Stabilitási vizsgálat 800 Ft
Próbaszüret I. (mustfok, sav. pH) 500 Ft
Próbaszüret II. (mustfok, cukor, sav, pH) 1000 Ft

 

Az alapvizsgálatokhoz min. 0,5 liter minta szükséges, derítési és stabilitási vizsgálatokhoz min. 1,5 liter.

A labor elérhetősége: 06 74/451-212 számon, a 108. mellék. Mintákat reggel 8 órától 15 óráig fogadunk, a vizsgálatokat rövid határidővel vállaljuk.

pano